Удружење „Егал“ промовисало зборник „Бићу оно што јесам“

У организацији Удружења родитеља особа са посебним потребама „ Егал“, у Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ промовисан је зборник песама и прича „Бићу оно што јесам“.

Аутори књиге су чланови Клуба младих особа са инвалидитетом.

Зборник „Бићу оно што јесам“ представља траг постојања особа са инвалидитетом, а свака песма и прича одише истином и љубављу.

То су искрени састави и како рече уредник и рецезензент дела Славимир Ј. Зеленкапић зборник не тежи слави него трајању. Књига „Бићу оно што јесам“ се чита искрено и са пажњом.

Зборник „Бићу оно што јесам“ је друго дело које заједнички издају Клуб младих особа са инвалидитетом и Удружења родитеља лица са посебним потребама „ Егал“.

Удружење родитеља лица са посебним потребама „Егал“ основано је 2002. године и окупља особе са инвалидитетом различитих категорија инвалидности, са приоритетом младих са интелектуалним смањеним капацитетом и чланове њихових породица.

Чланови удружења „Егал“ су активно укључени у све активности у оквиру Клуба младих ОСИ од самог оснивања Клуба 2007. године.

Њихова мисија је деловање и активан рад на промовисању толеранције и стварању позитивних ставова према особама са инвалидитетом и деци са сметњама у развоју, пружање помоћи и заступање деце и особа са инвалидитетом и њихових породица.

Scroll to top